Update Reset
Update Reset

Farver & variantioner


Topas er i sin rene form hvid, men er der under dannelsen specifikke grundstoffer til stede, kan topasen også få andre farver som lyserød, blå, grøn, orange og gul.

Topas krystaller kan findes i alle størrelser, fra små krystaller på få gram og op til flere hundrede kilo.

Kvaliteten af krystallerne er ofte god og klar uden for mange urenheder og brydninger.

Lyserød topas, kaldet imperial topas, er den mest sjældne og eftertragtede variation. De rød-brune og gul-brune findes i store mængder, og de kan købes til meget favorable priser.

Topas kan bruges til alle smykker med hensyntagen til, at stenen ikke bliver udsat for stød. Når topaser skal indfattes i smykker, skal man tage hensyn til, at der kan springe et stykke af stenen, hvis man presser for hårdt på den.

Hvor findes Topas?


Topas findes mange steder i verden f.eks. i Brasilien, Afghanistan, Afrika, Japan, Sri Lanka, Indien, Pakistan, Mexico, Myanmar, Australien, Rusland, USA, Sverige, Norge, Tyskland, Italien og Skotland og mange andre steder i verden har man fundet nye depoter af stenen. 

Topas er November måneds fødselssten. 

"Den Brasilianske prinsesse"


Denne kæmpe ædelsten på hele 21.000 carat, lys blå Topas kaldet “den Brasilianske prinsesse” - Blev udskåret i slut 1970’erne, kun for at bevise at det ville kunne lade sig gøre. Ifølge George Harlow, en anerkendt professor var ædelstenen den støre der nogensinde var blevet udskåret i verdenshistorien. 

For at kunne udskære stenen, blev man nødt til at holde den fast på en måde så den var mulig at slibe på en slibeplade for at kunne polere den.

Det var bestemt også problemet på daværende tidspunkt, så man måtte opfinde nye maskiner der kunne skære så stor en carat topas ud. Idag holder “den Brasilianske prinsesse” ikke længere verdens rekorden. Da mange større sten er blevet udskåret igennem tiden siden 1970’erne. 

Rygtet gik i New York at når frihedsgudinden ville have stået i sit første århundrede, ville en anerkendt guldsmedje anbringe ædelstenen på en massiv 18 karat guld ring, og derefter placere den på frihedsgudindens ringe finger. 

KONTAKTINFORMATION


Aram Smykker

Adresse:          Nørregade 6c

                         7100 Vejle

Telefon :          (+45) 75 73 69 65

E-mail:             Info@Aramsmykker.dk


CVR-nr. 37179825

Parkering : Stort parkeringshus (Føtex) 25m fra butikken. 

INDHOLD

ÅBNINGSTIDER BUTIKKEN


Mandag:  10-17:30
Tirsdag:   10-17:30
Onsdag:   10-17:30
Torsdag:  10-17:30
Fredag:    10-19:00
Lørdag:    10-15:00
Søndag:   Lukket


Copyright © 2021 Acaao

Design og udvikling Acaao