Update Reset
Update Reset

Fakta om safiren


Mere end 99 % af alle safirer på markedet er varmebehandlet og certificerede ikke behandlet safirer er derfor yderst sjældne og væsentligt mere kostbare end samme type safir som var været udsat for en behandling.

Oprindelse er i sig selv ikke afgørende, men de 3 vigtigste oprindelsessteder kashmir, Burma (Mogok) Sri Lanka er de steder hvor man finder de mest attraktive farver.

Verdens mest berømte safirer kommer også fra de nævnte steder, som f.eks. Rockefeller Sapphire 62,02 ct. (Burma), der blev solgt hos Christies for intet ringere end 18.000.000 DKK og Star of India (Sri Lanka) 563 CT. Størrelsen på stenen kan have meget stor forskel i prisen pr. carat. Store stene over 5 ct. er sjældne, selv i mindre attraktive farver. Andre faktorer som klarhed og slibning er også vigtig.

Safirens historie


Flere gamle civilisationer mente, at verden balancerede på en stor safir, og at den kunne beskytte mod misundelse og forgiftning. En af de mest kendte safirer i verden er St. Edward's, som er indfattet i den Engelske kongekrone. Vægten på St. Edward's er ukendt, den har en fin blå farve og er facetslebet i pudeform. En anden kendt safir er Star of India, der dog stammer fra Sri Lanka. Det er en blå stjernesafir med vægt på 563.35 carat. Det var først sent i historien omkring år 1800, at man fandt ud af, rubin og safir var det samme krystal kaldet korund blot med forskellig farve.

Hvor findes Safiren?


Safiren kan kun findes få steder i verdenen. De tre mest omtalte regioner for blå safirer er Kashmir, Burma og Sri Lanka.

Safirer er også blevet minet i Cambodia, Thailand, Vietnam og Indien. Madagascar er lige nu en af de førende lande i verden indenfor safir produktion, selvom Sri Lanka er frontspiller for landet med bedst omdømme for blå kvalitets safirer.

Helt generelt producerer Sri Lanka og Madagascar en meget bred vifte af forskellige farvede safirer, hvilket Sri Lanka har gjort i flere generationer, tværtimod Madagascar der kom på markedet i 1998. 


I det 19 århundrede gik der ædelstensfeber i Californien, efter en massiv kæmpe safir blev fundet midt i byen Ilakaka.


Idag er Madagascar og Tanzania set som værende verdens top spillere og leverandører indenfor safir markedet og produktion. Australien er nu også kendt som en anerkendt spiller på markedet, selvom deres safirer er meget mørkere og i ikke så god kvalitet som Madagascars, Tanzanias og Sri Lanka.

Update Reset
Update Reset

KONTAKTINFORMATION


Aram Smykker

Adresse:          Nørregade 6c

                         7100 Vejle

Telefon :          (+45) 75 73 69 65

E-mail:             Info@Aramsmykker.dk


CVR-nr. 37179825

Parkering : Stort parkeringshus (Føtex) 25m fra butikken. 

INDHOLD

ÅBNINGSTIDER BUTIKKEN


Mandag:  10-17:30
Tirsdag:   10-17:30
Onsdag:   10-17:30
Torsdag:  10-17:30
Fredag:    10-19:00
Lørdag:    10-15:00
Søndag:   Lukket


Copyright © 2021 Acaao

Design og udvikling Acaao