Update Reset
Update Reset


Rens og pleje af ædelsten


Ædelstene kan som udgangspunkt deles op i to grupper, med forskellige grader af hårdhed. 

Hårde ædelsten, som fx diamanter, rubiner eller safirer, kan rengøres med en opløsning af ¼ vaskemiddel og salmiakspiritus samt ¾ varmt vand. Pensl ædelstenene forsigtigt med en blød tandbørste, og skyl derefter med vand.

Mellemhårde og bløde ædelstene, som fx rav, obsidian eller turkis bør ikke udsættes for rengøringsmidler, men kun gnides med en fugtig våd klud.

Da både guld og sølv er blødere end ædelsten, bør smykker med ædelsten altid være adskilt fra hinanden for at undgå ridser. Fx i adskilte rum i et smykkeskrin.

Rens og pleje af sølvsmykker


Sølv er et meget mere følsomt metal end guld, derfor er det mere tilbøjeligt til at blive misfarvet end guld. Sølv smykker kræver derfor mere vedligeholdelse end guldsmykker.

Sølvsmykker rengøres på samme måde som guld: Dyp smykket i varmt vand med sæbe eller vaskemiddel. Men husk at pensle forsigtigt med en blød tandbørste, og skyl den med rent vand.

For at undgå grimme pletter, kan det være en god idé at polere sølv omhyggeligt med en blød fnugfri klud og skulle der være en mere intens misfarvning, anbefales det at benytte professionelt sølvrengøringsmiddel.

Derudover bør sølvsmykker opbevares beskyttet mod lys, for at undgå misfarvning. 

Hvis dine sølvsmykker er rhodinerede, er de stort set beskyttede mod ridser og misfarvning.

Rens og pleje af perlesmykker


Både dyrkede perler og naturlige perler kræver særlig omhyggelig behandling, således at de bevarer deres ædle glans og fejlfri overflade. 

Perler er meget bløde og følsomme, derfor bør de opbevares adskilt fra andre smykker. For at beskytte perlesmykker bedst muligt, bør de opbevares separat i et blødt stof som fx silke, fløjl eller læder. 

Produkter som parfume og hårspray indeholder kemikalier, der kan ødelægge perlens glans. For at undgå dette, anbefales det at anvende disse før du tager dine perlesmykker på, så de ikke bliver udsat for kemikalierne.  

Selvom perler gror i vandet, bør de fjernes før brusebad, badning, svømning og rengøring. Produkter som solcreme, shampoo og klor kan ligeledes beskadige den naturlige overflade.

Update Reset
Update Reset

KONTAKTINFORMATION


Aram Smykker

Adresse:          Nørregade 6c

                         7100 Vejle

Telefon :          (+45) 75 73 69 65

E-mail:             Info@Aramsmykker.dk


CVR-nr. 37179825

Parkering : Stort parkeringshus (Føtex) 25m fra butikken. 

INDHOLD

ÅBNINGSTIDER BUTIKKEN


Mandag:  10-17:30
Tirsdag:   10-17:30
Onsdag:   10-17:30
Torsdag:  10-17:30
Fredag:    10-19:00
Lørdag:    10-15:00
Søndag:   Lukket


Copyright © 2021 Acaao

Design og udvikling Acaao