Update Reset
Update Reset

Hvad er platin? 


78. grundstof i det periodiske system, og har det kemiske symbol Pt: Under normal tryk- og temperaturforhold optræder dette overgangsmetal som et tungt, sølvskinnende og korrosionsbestandigt metal. Den første reference til platin er fra 1557 skrevet af Julius Scaliger. Platin udgør sammen med iridium og osmium de tunge platinmetaller.

Dets korrosionsbestandighed, som gør metallet velegnet til brug i smykker, illustreres af at metallet ikke iltes, end ikke ved høje temperaturer.Prisen på platin varierer med udbuddet, men er normalt knap 50% dyrere end guld. I det 18. århundrede erklærede Ludvig den 15. at det sjældne platin var det eneste metal der passede sig for en konge.

Det perfekte metal


Platin, som holdighedstemples med pt, er i modsætning til guld et hvidt metal. Platin er et meget sjældent og derfor kostbart ædelmetal med stor renhed 950/1000.

Forskellen på platin og guld er ikke kun farve og pris - enhver vil kunne mærke forskellen på vægten - platin har en større vægtfylde og er langt tungere end guld.

Blandt juvelerfirmaer verden over har interessen for platin været stadig stigende i de senere år. Den øgede interesse kan skyldes en vis prisudligning mellem platin og 18 karat hvidguld. Desuden har prisen på platin været mere stabil, da det ikke i samme grad som guld har været udsat for international spekulation.

Men uanset om udtrykket skal være moderne og hipt, eller elegant og klassisk, så præsenterer et enkelt design i platin sig altid stærkt. Metallet er garanti for, at vielsesringene nok skal klare tidens tand, og tilmed se godt ud i hele ens livstid.

Fakta om platin

Sjældent metal

Platin er yderst sjældent; ud af et "gennemsnitligt" ton af jordskorpen udgøres blot 3 mikrogram af platin. Det hævdes undertiden at hvis alverdens platin blev "hældt" i et svømmebassin af olympiske dimensioner, ville det kun lige akkurat nå ankelhøjde.

Gjorde man det samme med det 30 gange mindre sjældne guld, ville man kunne fylde tre sådanne bassiner.


Fremstilling

For at fremstille rent, metallisk platin, knuser man først malmen og blander den med vand så der dannes en art "mudder".

Så tilsættes et middel der binder sig til platinen, og luft blæses igennem blandingen; derved skilles metalpartiklerne fra de øvrige bestanddele ved flotation.

Derefter smeltes de udskilte metalpartikler sammen til større blokke eller barrer.KONTAKTINFORMATION


Aram Smykker

Adresse:          Nørregade 6c

                         7100 Vejle

Telefon :          (+45) 75 73 69 65

E-mail:             Info@Aramsmykker.dk


CVR-nr. 37179825

Parkering : Stort parkeringshus (Føtex) 25m fra butikken. 

INDHOLD

ÅBNINGSTIDER BUTIKKEN


Mandag:  10-17:30
Tirsdag:   10-17:30
Onsdag:   10-17:30
Torsdag:  10-17:30
Fredag:    10-19:00
Lørdag:    10-15:00
Søndag:   Lukket


Copyright © 2021 Acaao

Design og udvikling Acaao