Vores historie

Smykkekunsten har været i familien i mange år, præcis 6 generationer tilbage - Hvor nuværende ejer Arams tip-tip oldefar arbejdede på et værksted på en større guld fabrik tilbage i Irak, frem til 70’erne hvor den første butik blev åbnet tilhørende Arams far.

Efternavnet Sabti, blev velkendt inden for visse inderkredse og alt gik fremad for familien i mange år. I løbet af de efterkommende 30 år udviklede den første butik i familiens hjemby Basra sig til ydeligere 8 butikker på landsplan, fra Basra til baghdad og videre til Arbil.

Sidst i 90’erne, da krigen stadig var i sin tidlige fase i Irak, valgte familien at flytte til Danmark og væk fra uroen. Med mere end 30 års erfaring indenfor branchen, var det forud bestemt, at familien skulle prøve lykken igen også inden for smykkebranchen.

Så efter lang tids kamp og opsparing, blev den første butik på Vestergade i Vejle centrum åbnet i 2016, med gennemskuelige rødder der fører tilbage til stilen i Irak. Da nuværende ejer Aram begyndte på sin uddannelse som guldsmed, var han allerede facineret af smykker fra starten af - Eftersom han havde arbejdet i hans fars værksted fra da han var 10 år gammel. 

Smykkeværksted i hjertet af Vejle

Drømmen om at åbne sin egen butik med tilhørende værksted, blev i 2017 en realitet for Aram. Butikken er beliggende i hjertet af Vejle gågade, med fokus på nordisk stil og design.

Med stor variation af forskellige brands, såsom Gant, Lund Copenhagen, NOA og vores egne håndlavet smykker, AramSmykker, kategoriseres butikken som en multibrand butik.

Med mange generationers erfaring med i tasken, og med sikrede og langvarige tætte forhold med vores leverandører verden over kan vi med sikkerhed forsikre om de bedste priser og kvalitet. 

Med eget værksted i baglokalerne, har du mulighed for at få specialfremstillet dit eget smykke, hvor du blandt andet kan overvære processen fra nedsmeltning af materialet til det færdige produkt. For at sikre vores kunders tilfredshed, tilbyder vi at lave en 3D tegning af det ønkede færdige produkt - Så fortvivlsen ikke melder sig undervejs i processen. Læs mere om at designe selv.

GIA Certifikeret

Vi er stolte over at kunne tilbyde nøje udvalgte diamanter der er sorteret og certifikeret af GIA, som er den førende Non-profit organistation verden over. Aram smykker leverer certifikater på alle smykker som sælges med diamanter, hvis dette ønskes af kunden. Har smykket en diamant på over 0,40 carat leveres endvidere en diamant graderingsrapport fra uafhængige diamantgraderingsinstitutter GIA fra USA. Aram smykker samarbejder med GIA.