Update Reset
Update Reset

Viden om kvarts


Dette mineral kan findes over hele kloden, “Kvarts er et kemikalsk mix af 1 del silicone og to dele oxygen. Kvarts gror i en krystallisk struktur, i både bjerge, klipper og sten hvor mineralet forbinder de verse ting med hinanden. 

Kvarts i sig selv er et farveløst mineral der enten er gennemsigtig og kan ses igennem eller ej. Når andre mineraler gror sammen med den, kan farven variere, for eksempel, er den lilla farvede ametyst en type af kvarts. Ametysten er en kvarts some er blevet farvet af andre mineraler der har været tilstede under udviklingen, bla. jern i ametystens tilfælde. Citrinen - som har den gule farve er også oprindeligt en kvarts som igen fik en anden farve pga. andre mineraler der var til stede under udviklingsprocessen. 

Krystallerne kan sælges under alle omstændigheder, slibet eller ej (alle de skarpe og rå sidder bliver slibet ned). Men kvarts bliver også solgt delvist slibet, da mineralets rå og naturtro look også er et fantastisk syn samtidig med at den er blevet slebet så den for eksemplet kan stå oprejst.


Brug af kvarts krystallen


Så hvad bliver kvarts egentlig brugt til? Mildest talt alt. 

- Kvarts krystallerne er meget strøm ledende, og bliver derfor brugt i meget elektronik, bla. radioer, mikrofoner, robotter, urer og armbåndsure og mange flere elektroniske ting bliver mineralet brugt. 

- Sandindholdene kvarts bliver brugt til at lave almindeligt glas. 

- Selvom der ingen videnskabelige beviser er på dette udsagn, har man alligevel fundet kvarts krystallen under udgravninger af oldgamle ritualpladser, for gamle civilisationer og går udfra at krystallen er blevet brugt spirituelt og muligvis også som en “healings sten” eller energi sten.


KONTAKTINFORMATION


Aram Smykker

Adresse:          Nørregade 6c

                         7100 Vejle

Telefon :          (+45) 75 73 69 65

E-mail:             Info@Aramsmykker.dk


CVR-nr. 37179825

Parkering : Stort parkeringshus (Føtex) 25m fra butikken. 

INDHOLD

ÅBNINGSTIDER BUTIKKEN


Mandag:  10-17:30
Tirsdag:   10-17:30
Onsdag:   10-17:30
Torsdag:  10-17:30
Fredag:    10-19:00
Lørdag:    10-15:00
Søndag:   Lukket


Copyright © 2021 Acaao

Design og udvikling Acaao