Update Reset
Update Reset

Mere om ametysten


Ametysten bliver også brugt til healing og magiske ritualer, samtidig er den ligeså populær idag som den var for tusinde år siden. Hvis den bliver placeret under puden eller båret i sengen, er det sagt at stenen skulle kunde give en bedre nattesøvn og hjælpe mod mareridt. 

Ametysten er en del af den store Kvarts familie. 

Navnet "Ametyst" stammer fra det gamle græske ord Amethustos, som betyder ædru. Folk troede at en ametyst kunne forhindre folk i at blive fulde, og stadig kunne bevare seriøse tanker.
Samtidig mente folk også at hvis man drak fra en kop lavet udelukkende af ametyst, ville man aldrig kunne blive fuld igen. 


Hvor findes Amatysten?


Ametysten bliver i største mængder fundet i brasilien hvor den bliver udtrukket af vulkanske sten. 
Artigas, Uruguay og nabolandet Brazilianske Rio Grande do Sul er store verdensproducenter i forhold til mængder, såvel som Mato, Grosso, Espirito Santa, Bahia, og Cerará staterne. Alle de største Ametyst producenter findes i Brasilien. 

Græsk mytologi


Ifølge græsk gammel mytologi, var ametyst en ung og smuk græsk jomfru som blev forulempet af en græsk gud ved navn Dionysus efter at han havde indtaget rødvin. Da Ametyst derefter græd ud til gudinden Diana for hjælp, forvandlede gudinden, Ametyst  til en hvid sten (Quartz). 

Dionysus blev ædru igen, og indså hvad han havde gjort og følte anger for hans gerning. Hans tårer faldt ned i et glas rødvin, som væltede og rødvinen overdækkede den lille hvide sten og mættede den indtil den blev til en lilla quartz som er kendt ved navnet Ametyst den dag idag. 

Update Reset
Update Reset

KONTAKTINFORMATION


Aram Smykker

Adresse:          Nørregade 6c

                         7100 Vejle

Telefon :          (+45) 75 73 69 65

E-mail:             Info@Aramsmykker.dk


CVR-nr. 37179825

Parkering : Stort parkeringshus (Føtex) 25m fra butikken. 

INDHOLD

ÅBNINGSTIDER BUTIKKEN


Mandag:  10-17:30
Tirsdag:   10-17:30
Onsdag:   10-17:30
Torsdag:  10-17:30
Fredag:    10-19:00
Lørdag:    10-15:00
Søndag:   Lukket


Copyright © 2021 Acaao

Design og udvikling Acaao